Buxbomar är en buske från familjen Buxaceae som är infödd i Medelhavsområdet. Den kännetecknas av långsam tillväxt och lång livslängd. Den vanligaste arten är buxträd (Buxus sempervirens).

Denna buske är föga krävande och är mycket uppskattad för sina dekorativa egenskaper. Den är vanlig i franska trädgårdar, fasta växter, broderier eller häckar, men kan också planteras mycket bra i krukor för att pryda terrasser och balkonger. Dess lysande, vintergröna blad består av grenar med små, välvda ovala blad.

Den vanliga buxträdet (Buxus sempervirens) hotas av buxbommalen, en ledidoptera från familjen gräsmalar (Crambidae).

Hennes larv utgör ett allvarligt hot mot parker och franska trädgårdar där buxträdet är vanligt. På några dagar kan träden tappa löven helt.

Typer av buxträd

Du kan få tag på buxträdet eller Buxus Sempervirens hos Haagplanten Heijnen i ett antal varianter/former. Du kan använda växterna som en häck. Det ger en väldigt fin effekt. Du kan självklart även använda buxbomplantorna som solitärväxt. Vi har två speciella buxbomplantor som redan har form, nämligen: buxbomslöken och buxbompyramiden. Båda rekommenderas att ha i din trädgård.

Buxen kommer ursprungligen söderifrån, men den trivs även i vårt klimat. Han är fortfarande omåttligt populär. Det är en riktig tillgång för din trädgård.

Varför välja buxträd?

Buxbomen i kruka eller i marken är vacker.

Han förblir alltid grön.

Denna växt är tålig.

Han växer ganska långsamt.

Låxträdet är lätt och bra att beskära till form.

Han klarar skugga bra.

Anläggningen är inte särskilt dyr i inköp.