Perennplanteringar och perenner –
Våren och hösten är tiden för nya trädgårdsväxter. Trädgårdsbutikerna är fulla av dem. Med ettåriga rabattväxter kan du snabbt förvandla din trädgård till en färgstark enhet. Utbudet av rabattväxter är enormt.

Du kan utan problem plantera perenner i april. De tål lite nattfrost. Du måste vara försiktigare med rabattväxter. Du kan fortfarande räkna med nattfrost fram till “IJsheiligen”. Växter med bäddar i krukor bör tas in om det förutspås nattfrost.

Men börja gärna, nu kan du köpa de finaste växterna. Med ströbäddning avses vanligtvis ettåriga växter. Du planterar dem på våren, när risken för frost har försvunnit. De har odlats i växthus och kan sedan snabbt tas in i din trädgård.
Du köper perennplantor som blommar, så att du snabbt kan sätta färg på din trädgård.

För att du köper dem blommande. Varje år letar jag efter vackra sorter. Varje år kommer nya förbättrade sorter på marknaden. De blommar hela sommaren, ofta långt in på hösten. Särskilt om du planterar dem direkt och ger dem en handfull gödselkorn efter tre månader. Gödselpellets ger dina växter näring så att de blommar rikligare och längre. Denna effekt är fortfarande okänd för många människor. Ett naturligt organiskt gödningsmedel är inget konstgödsel och du kan strö det på dina växter med förtroende.